Cum se pregătește un colorant 100% natural pentru a acoperi părul gri cu pielea de cartofi

De regulă generală, ar trebui să aruncăm doar ceea ce este inutil. Dar în realitate, în bucătărie, De multe ori scăpăm de rămășițele utile Uneori, din cea mai bună parte a alimentelor.

Pielea cartofului este ceva de care ar trebui să profităm pentru că Micronutrienți esențiali se acumulează în el cum ar fi vitamina C într -o proporție mai mare decât în ​​amidonul pe care îl apreciem atât de mult. Dar este și un ingredient care funcționează pentru pregătire coloranți naturali pentru a acoperi părul gri sau pentru a reduce petele pielii.

    Pielea de papata ca părul gri

    Este probabil ca unele dintre rețetele care vă plac cel mai mult să nu poată fi făcute cu pielea. În acest caz, nu trebuie să -l aruncați pentru că puteți profita de el Să ai grijă de pielea ta și de părul tău.

    Puțini oameni știu că pielea cartofilor poate fi folosită pentru a ascunde părul cenușiu, așa cum conține compuși care acționează ca un colorant natural. Pentru a elabora un colorant natural, urmați următorii pași:

    • Cojiți cinci cartofi.
    • Puneți pielea în apă într -o tigaie și luați -o să fiarbă.
    • Când fierbe, coborâți focul și spuneți -le timp de cinci minute.
    • Opriți focul și lăsați decoctul să se răcească.
    • Filtrați lichidul și, acum, trageți pielea în cubul de gunoi organic.
    • Adăugați câteva picături de ulei esențial din lemn de santal și agitați -l bine într -un borcan închis.
    • Folosiți acest lichid pentru a face ultima clarificată după spălarea capului.

    Piele de cartofi pentru a clarifica petele pielii

    Pare contradictoriu, dar este adevărat: pielea cartofului servește pentru a întuneca părul cenușiu și, de asemenea, pentru a înălbi petele care apar în pielea corpului odată cu vârsta. Este o acțiune de albire moale, Datorită compușilor fenolici antioxidanți.

    Trebuie doar să freci petele zilnic Cu fața interioară a pielii proaspăt tăiate a cartofilor. Pentru a -și îmbunătăți efectul, puteți pune câteva picături de lămâie înainte.

    De ce nu trebuie să arunci pielea cartofului

    Primul lucru de spus este că pielea cartoful mănâncă. Singura precauție pe care trebuie să o luați este să monitorizați că nu există pete verzi care să indice o concentrație de solanină, un compus ușor toxic.

    • Ajutați să pierdeți în greutate. Cartoful este bogat în carbohidrați care asigură energie cu o viteză de 5 calorii pe gram. Dacă sunt consumate în exces, ne pot dezechilibra dieta și pot favoriza excesul de greutate. Cu toate acestea, pielea de cartofi conține un Cantitate minimă de grăsime și sodiu. Pe de altă parte, este bogat în fibre, ceea ce provoacă o senzație de sațietate, reduce viteza cu care glucoza este absorbită și alimentează microbiota intestinală. Toți acești factori Ele ajută la controlul greutății. Prin urmare, cartofii întregi ar trebui să fie consumați cu moderație (se consideră că 180-200 g este o rație adecvată) Și întotdeauna cu pielea.
    • Îmbunătățește apărarea. Cartofii au vitamina C, dar este adevărat că această vitamină se pierde în parte cu căldura. Deoarece nu puteți mânca crud, putem crede că trebuie să uităm această vitamină în fața unui cartof. Cu toate acestea, un singur cartof mediu, gătit cu pielea ta, păstrează și oferă 6 mg de vitamina C, care reprezintă 10% din nevoile zilnice. Vitamina C este antioxidantă, iar efectul său este combinat contra – carotenoizi, flavonoide și acid de cafea – care se găsesc practic în piele și care, de asemenea, și Ei luptă împotriva radicalilor liberi.
    • Aduce fibre. Conținutul de fibre al pielii, împreună cu compușii antioxidanți, contribuie la Reducerea nivelului de colesterol și împiedică transformarea sa într -o substanță periculoasă. Acesta nu este singurul mod în care consolidează sănătatea inimii. Pielea este, de asemenea, bogată în potasiu, un mineral care compensează efectul de sodiu – pe care îl consumăm de obicei în exces – și care Reglează tensiunea arterială. După cum se știe, hipertensiunea arterială este principalul factor de risc cardiovascular.
    • Bogat în Omega 3. Cu siguranță nu veți fi auzit sau citiți că cartoful este o sursă a Omega3 apreciată și cardiozabilă. Ei bine, este, ori de câte ori mănânci cu pielea ta. 200 g de cartofi contribuie 20 mg acid alfalinolenic, „Tatăl” familiei Omega-3. Nu este foarte mult, dar într-o dietă vegetală, toate sumele, deoarece non-animalele omega-3 sunt foarte rare.
    • Aduce fier. Cartoful cu piele este o sursă importantă de fier. 200 g furnizează aproximativ 12 g care reprezintă în jurul 75% din nevoile zilnice. Absorbția acestui fier Este favorizată de compania Vitamina C, Că puteți consolida luarea unei salate sau a unui desert cu fructe. În piele este o altă vitamină este concentrată, B6, care Participați la formarea de globule roșii Acest lucru transportă oxigenul în toate colțurile corpului. 200 g îndeplinesc 24% din nevoile zilnice ale acestei vitamine.

    Dacă ați fost interesat de acest articol și doriți să primiți mai multe despre stilul de viață sănătos, alăturați -vă Canalul WhatsApp cu un corp.

    Descărcați gratuit Ebook -ul Cina de dormit mai bine Din revista Body. Vei descoperi cele mai bune alimente, sfaturi și rețete pentru a dormi dintr -o tragere și te trezește ca nou.