Economisirea mult gaz în timp ce bucătării este ușoară dacă urmați aceste șapte sfaturi

Desigur, nu există economia de a arunca rachete, deci Tot ceea ce ne ajută să economisim acasă, bine este. Și în acest sens, dacă utilizați și o bucătărie cu gaz, nu sunteți pregătit doar pentru oprirea electrică națională, dar aveți și mai multe metode de economisire a gazului.

În aceste linii vă spunem câteva procese pe care le puteți începe să aplicați astăzi în bucătăria dvs. de gaz Maximizați economiile Când pregătiți toate tipurile de feluri de mâncare.


Indicele de conținut (9)


  • Întoarce -ți arzătoarele

  • Importanța ustensilelor de bucătărie

  • Materiale conductive

  • Dimensiune adecvată

  • Tehnici de gătit care economisesc energie

  • Gatiti cu capac

  • Oala de presiune, cel mai bun aliat al tău

  • Controlul temperaturii

  • Bucătărie în multe

Întoarce -ți arzătoarele

Pentru a economisi gaz acasă, este clar că Arzătoarele dvs. de bucătărie trebuie să fie în condiții optime Să funcționeze eficient. Eliminarea în mod regulat a grăsimilor și a funinginei garantează că căldura curge corect, reducând cheltuielile energetice necesare pentru a atinge temperatura dorită. Un detaliu important: verificați dacă flacăra este albastră, indicând o combustie corectă a gazului.

Importanța ustensilelor de bucătărie

Materiale conductive

Materialul tigăi și tigăi joacă, de asemenea, un rol important în eficiența energetică. Bucătăria cu gaz ne permite să folosim o mare varietate de materiale, dar nu toată lumea conduce căldură cu aceeași eficiență. Materiale de genul cupru, aluminiu sau fontă Sunt șoferi excelenți care permit încălzirea rapidă și uniformă. În acest fel, cu cât atingeți mai devreme temperatura dorită, cu atât mai puțin timp de utilizare și, prin urmare, economii mai mari de gaz.

Dimensiune adecvată

O greșeală obișnuită este să folosești containere prea mici pentru dimensiunea arzătorului. Când se întâmplă acest lucru, o parte din flacără scapă pe părțile laterale, pierzând energie. Încercați că vasele și tigăile indiferent dacă este aceeași dimensiune sau puțin mai mare decât arzătorul. În plus, fondurile plate distribuie căldura mai uniform, îmbunătățind eficiența.

Tehnici de gătit care economisesc energie

Gatiti cu capac

Un gest la fel de simplu Acoperiți containerele în timpul gătitului Este deja economii semnificative de energie. Capacul nu numai că împiedică să scape căldura, dar îmbunătățește și gustul mâncării, gătindu -le în propriul suc, concentrând aromele. Evident, aici intră în joc tipul de mâncare pe care doriți să îl pregătiți.

Oala de presiune, cel mai bun aliat al tău

Deși gătitul la foc mic are avantajele sale culinare, Oala sub presiune este imbatabilă din punct de vedere al eficienței energetice. Această ustensilă permite o gătit mult mai rapidă, reducând timpul de expunere la foc și, prin urmare, consumul de gaz. Studiile indică faptul că poate însemna economisirea de până la 75% energie în comparație cu gătitul într -un vas convențional.

Controlul temperaturii

Optimizează utilizarea focului începeți să gătiți la temperaturi ridicate și să o reduceți progresiv. În fazele finale, puteți chiar opri căldura și puteți profita de căldura reziduală pentru a finaliza gătitul. De asemenea, este important să adaptați cantitatea de apă sau lichide la cele strict necesare, reducând focul la minimum odată ce punctul de fierbere este atins.

În Xataka Smart Home

Bucătăria mea nu avea loc să scurgă vasele. Am remediat -o pentru foarte puțini bani cu acest accesoriu util

Bucătărie în multe

Imagine de acoperire | Kwon Junho