Trucul necunoscut al numerelor de cuptor care vă va permite să coaceți fiecare aliment la înălțimea perfectă

Cuptorul este unul dintre cei mai buni aliați din bucătărie (și sănătate). Gătirea mâncării coapte nu numai că ajută conservați mai bine aromele decât alte tehnici culinare, permite, de asemenea, pregătiri mai sănătoase, cu grăsimi mai puțin adăugate.

Cu toate acestea, pentru a profita la maxim de acest aparat util, trebuie Cunoaște -ți toate trucurile. Eu, deși îl folosesc foarte des, există ceva pe care nu l -am stabilit niciodată și care este mai important atunci când pregătesc rețetele pe care nu mi -aș fi imaginat -o niciodată: numere lângă locul în care sunt puse tăvile.

Fiecare dintre aceste numere indică ce tip de mâncare este pus la acea înălțime.

Sensul numerelor cuptorului

De multe ori nu acordăm atenție detaliilor lucrurilor pe care le folosim zilnic și pe care le avem în fața ochilor noștri. Este ceea ce mi s -a întâmplat cu cuptorul, am văzut anterior Numere pe părțile laterale din interiordar a presupus că a fost doar o indicație despre poziția grilei și tăvilor.

A fost Expert în ordine și curăță Eli Jiménez Garzóncunoscut în rețelele sociale ca @Miros.a.limpioCine a dezvăluit în profilul său de Instagram ce înseamnă aceste numere, iar importanța lor depășește o simplă identificare despre unde să plasezi grilele.

Vizualizați această postare pe Instagram

O postare de partajare de către ELI Order and Cleanness (@smell

Potrivit lui Eli Jiménez, numerotarea, pe lângă indicarea înălțimii tăvii, ne spune ce tip de gătit alimentar la acea înălțime:

  • La numărul 1Putem face pâinea sau așeza pizza (deși pentru ca brânza să fie bine topită, trebuie să urci tava).
  • La numărul 2În mod ideal, puneți carnea (pui, vițel …) sau pește.
  • La numărul 3Putem pune tocană și biscuiți.
  • La numărul 4Cel care este mai sus, vom pune prăjiturile și legumele sau acele preparate pe care vrem să le facem grătarul dacă există doar patru numere.
  • La numărul 5 (Dacă există pentru că cuptorul este suficient de mare), vom pune mâncarea la Gratin.

Nu toate cuptoarele au aceste numereDar mulți da. În cazul în care nu are numerotare, nu există nicio problemă, vă puteți număra înălțimea rafturilor (1 ar fi cel care este cel mai apropiat de bază) și să urmeze aceeași logică.

Deşi Nu trebuie întotdeauna să puneți mâncarea la înălțimea pe care tocmai am văzut -oAceastă numerotare vă poate oferi indicii despre cum vor găti mai bine.

De ce ar trebui să gătim mai mult la cuptor

Cuptorul este un aparat indispensabil în orice bucătărieDar de multe ori nu o folosim atât cât ar trebui.

How-Cocinar-Al-Horno

ISTOCK

Iată 7 motive care vă vor încuraja să îl utilizați mai mult:

  1. Gătit mai sănătos: Gătitul la cuptor necesită un ulei puțin, deci este o alternativă la mai sănătos pentru prăjit. Astfel, alimentele coapte sunt de obicei mai mici în grăsimi și calorii.
  2. O mai mare retenție de nutrienți: Gătirea la cuptor ajută la păstrarea mai multor nutrienți în alimente în comparație cu alte metode de gătit, cum ar fi fierberea sau prăjirea, în special în cazul legumelor.
  3. Îmbunătățiți aromele și texturile: Reacția lui Maillard, care apare la gătitul la cuptor, îmbunătățește aromele și texturile, fără a fi nevoie de condimente suplimentare.
  4. Confort și economii de timp: Cuptorul necesită o supraveghere minimă și vă permite să faceți alte lucruri în timp ce mâncarea este gătită.
  5. Texturi mai crocante: Cu cuptoare cu convecție puteți obține mai multe texturi crocante în legume prăjite.
  6. Puteți găti diverse feluri de mâncare: Puteți utiliza mai multe tăvi în același timp pentru a pregăti preparate diferite în același timp și pentru a economisi timp și energie.
  7. Eficiența energetică: Cuptoarele de convecție pot găti la temperaturi mai scăzute pentru mai puțin timp, ceea ce reduce consumul de energie și economisește facturile.

Dacă ați fost interesat de acest articol și doriți să primiți mai multe despre stilul de viață sănătos, alăturați -vă Canalul WhatsApp cu un corp.